Вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че случаят с руския шпионин в

...
Вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че случаят с руския шпионин в
Коментари Харесай

Руската къртица в ГДБОП изнасяла явна чувствителна информация

Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че случаят с съветския разузнавач в ГДБОП е тръгнал от ДАНС, които са водеща работа по проблема. Къде и по какъв начин е достигала тази информация, няма по какъв начин да ви дам детайлности, тъй като нямам елементи по проблема. Това могат да създадат проверяващите екипи или прокуратурата, изясни вътрешният министър по време на присъединяване си в днешното съвещание на отрасловата парламентарна комисия.

За задържания има данни, че е изнасял класифицирана информация към съветската агентура. Служителят на ГДБОП работил като специалист в бранш " Международно съдействие и планове ". Наблюдаващият прокурор по делото цитира думата " сензитивна информация ". Хубаво е да се знае, че през този човек през цялото време на работа всичко, което е минавало е било лимитирано и следено, разяснява Калин Стоянов.

Калин Стоянов акцентира, че изтеклите данни може и да са били документи, които сa съдържали класифицирана информация, само че че през този бранш в ДАНС - " Международно съдействие и планове ", най-вече минава очевидна информация.

За възможна нова бежанска вълна от Ивицата Газа, Калин Стоянов разяснява, че информацията, която има е, че няма риск за нова мигрантска вълна вследствие войната в Близкия изток - войната сред Израел и Хамас в Ивицата Газа, само че не би трябвало да бъдем прекомерно спокойни.

По думите му войната в Ивицата Газа е доста притеснителна. Гранична полиция е оборудвана да се оправи с една възможна нова бежанска вълна, като е значима връзката с турската страна. Турция е извънреден фактор в района, уточни Калин Стоянов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР